Aktuellt

”Ett projekt med enorm dragningskraft”

Web 08365 2
Malin Glasin, projektingenjör

Nu stärker Malmporten sitt projektteam med en ny projektingenjör. Malin Glasin kommer närmast från en roll som handläggande konstruktör på WSP. Med erfarenhet från konsultsidan och flera stora industriprojekt, blir hon en viktig kraft för att driva projektet mot framtiden.

"Projektet har en enorm dragningskraft," säger Malin om sitt val att inleda ett nytt karriärspår hos Luleå Hamn och med Malmporten-projektet. Det blir en förändring i dubbel bemärkelse, eftersom hon också nyligen vänt hem till Luleå efter nio år i södra delarna av Sverige och Norrköping.

Genom sin tidigare position som konsult på WSP, har hon varit involverad i flera betydande projekt inom samhällsutveckling, men Malin lockades av möjligheten att arbeta på beställarsidan och att få vara närmare kopplad till Norrbottens satsningar.

– Att få bidra till samhällsutvecklingen är viktigt för mig. I min tidigare roll har jag också haft förmånen att få jobba med stora, samhällsutvecklande projekt. Men ofta på distans. Nu blir det på hemmaplan, och det känns lite extra bra, säger Malin.

I sin nya roll kommer hon att samarbeta tätt med Malmportens projektgrupp med upphandlings-, projekterings- och utförandefrågor. Rollen innebär också ett nära samarbete med de olika aktörer som är involverade i Malmportens uppbyggnad, och Malin blir en viktig pusselbit för att allt ska flyta på enligt plan. Initialt kommer Malin arbeta vidare med projektets stora upphandlingar, men hon ser också framemot att komma ut på plats när arbetet sätter i gång.

– Det blir en spännande utmaning och mycket nytt att lära. Min bakgrund är inom byggnadskonstruktion, jag har inte jobbat mycket med anläggningskonstruktion innan. Men den tekniska kompetensen finns där och jag tror också att jag kan bidra med nya perspektiv, med tanke på min långa bakgrund från konsultsidan, säger Malin.